GINA ♥

Gina je imela leta nazaj že dve operaciji, kjer so odstranjevali samo po en tumor, operaciji sta bili uspešni in okrevala je brez problema.

V zadnjem letu pa so se začeli tumorji tako množiti, da sva se odločila, dokler ne trpi, bo z nami, pod anastezijo ne gre, ker je že tako stara in se mogoče po operaciji ne bi zbudila. Pa sva si na koncu premislila, tumorji so zelo zrasli in si jih je pričela gristi, zato sva se odločila, da gre še enkrat na operacijo.

Tudi to operacijo je uspešno prestala, vse so ji odstranili in rane so se zacelile.

Dober mesec po operaciji pa ji je grozno zatekla desna zadnja tačka, mislili smo, da jo je pičila čebela, no predvsem smo upali, da jo je pičila… ampak nam je bilo sumljivo, da je tačka zatekla od spodaj do čisto zgoraj x3.

Denis jo je odpeljal do veterinarja, niso vedeli, kaj se dogaja. Dobila je antibiotik in prav tako naslednje nekaj dni 💉 Tačka je bila boljše, ne pa še čisto v redu. Točno 1 teden kasneje po zadnjem antibiotiku, 3.8. ji je nogica zopet zatekla še hujše kot prvič.

Denisa sem prosila, naj jo pelje po drugo mnenje in res jo je. 8 min pred zaprtjem je vstopil v ambulanto Noe. Pregledali so jo, vzeli kri iz treh različnih mest in opravili rentgen. Prišla je veterinarka in rekla, da ima slabo novico, najhujšo možno. Gina ima tumorje po celem telesu, ni ga operativnega posega, ki bi jo rešil. Edina opcija je bila, da ji življenje podaljšujemo z antibiotiki. Odločila sva se za to v upanju, da bo z nami in ne bo trpela in dobila je prvega.

Prišla sta domov, stiskali smo se, šli spat in se zbudili. Bruhanje povsod, žolč in na koncu že pena. Denis jo je peljal takoj ven, zunaj je ponovno bruhala peno.

Prišla sta gor, komaj… Vedela sva oba kaj je treba, ampak nisva zmogla. Denisu je še toliko težje, z njo je že od malega in res ni mogel, vedela sem, da ta “popoldne” ne bo nikoli in se odločila, da jo bom jaz peljala. Poslovila sta se. Gina se je rada stiskala, ampak nikoli se ni prav z glavo objemala, no tokrat pa se je, prav v objem je želela.

Nato sva šli.

V ambulanto nisem mogla stopiti, prehudo je bilo, hotela sem biti močna za njo, ampak ni šlo. Solze so kar kapljale, tresla sem se… Domov nisem mogla, vedela sem, da nam bo še težje. Klicala sem mami in zbrala moči, da vstopim v vet. ambulanto.

Kup zapletov je bilo, ker nisem bila lastnica, že tako se mi je trgalo srce in še vse to… po slabih dveh urah ob 9:29, 4.8.2021 je Gina zaspala za vedno 🖤

Sam postopek ni prijeten, prvo nekaj za pomiritev, bruhanje, rahli krči, sploh ni več odreagirala na moj glas, samo še dihala je.
Po 10min pa še nekaj za ustavitev srčka in potem besede, ki jih ne bom pozabila “žal je ni več med nami, iskreno sožalje, v miru se poslovite” opisati mojih občutkov ne morem, hudo je, zelo, bistveno težje, kot sem pričakovala.

Žal mi je, da nisem kakšne dekice vzela, da bi lahko na njej ležala in ne na tleh…. Sedaj še to prejokavam, kako se nisem prej spomnila, ampak takrat res nisem mislila na to…

Vem, da je bila to pravilna odločitev, ampak ne znam povedati, kako zelo boli. Zadnje leto smo se pripravljali na to, ampak nismo bili pripravljeni. To bolečino lahko razume samo tisti, ki je šel čez to…

Gina je imela zelo lepo življenje, bila je najin prvi otroček 🖤🖤🖤

Vesela pa sva, da se je to zgodilo po dopustu, da je lahko tam še plavala, se sončila – ja dejansko Gina je oboževala sonce in uživala z nama in otroci.

Za svoje otroke ne bi mogla izbrati boljše kužkike, ki ni bila samo kužika, ampak družinski član, ki jih je kljub vsemu, kar je mogla “trpeti”, imela najrajše na svetu in njo oni.

To, kako je vsakega od njih sprejela, ko sva jih pripeljala domov, je nepopisno. Nikoli ne bom pozabila, kako je tulila – ja kot volk, ko je Tai prišel iz porodnišnice in jokal med preoblačenjem, vse je morala imeti ves čas pod nadzorom.

Vsakič, ko jo je Mai videl je vzkliknil GINA in se začel hihitati, ko ga je lupčkala..

Tai je včeraj rekel, za mavrico je Gina, meni se je samo ulilo 🖤 ampak vem, da ima prav. Gina je za mavrico in za vedno v naših srcih.

Gina, hvala ti za vse!

V spomin na Ashi von erta box Gina ♥