Lanov avtosedež, Nuna Prym

Avtosedež za starostno skupino 0-18,5kg. 
 
Glede na to, da je Lanko moj tretji otroček in da sem imela v tem času možnost preizkusiti kar nekaj avtosedežev, z vami lahko sedaj delim mojo izbiro.
 
Za Maia sem imela avtosedež druge znamke, cenovno še malenkost dražji kot avtosedež za Lana. Super se je obnesel, velikokrat sem ga pohvalila… vse dokler se ni začelo povsod vse zatikati. Na začetku se je lepo obračal, sedaj zgubim vse živce preden ga obrnem, če mi ga seveda sploh rata.. (Mai ga ima še vedno, je manjši in lažji, zato ga še nismo menjali, je pa ravno pred tem in se mi ne zdi smiselno kupovati novega za isto starost, če ga bomo kmalu menjali za večjega.. pač ga ne obračamo, ga imamo ves čas naprej). 
 
Zato sem se za Lana odločila za Nuna Prym in sedaj ga imam v uporabi že slabega pol leta in vse deluje točno tako, kot mora. Je tudi eden izmed avtosedežev, ki ga jaz brez problema prestavljam iz enega avta v drugega.
 
Kar pa lahko povem o samem avtosedežu, ne samo, da je meni vrhunski, ampak ima tudi teste vrhunske. Omogoča vrtljivost za 360 stopinj, torej lahko otrok gleda naprej ali nazaj. Ko dajete otroka v avtosedež ga obrnete tako, da ga samo posedete naravnost in si ne lomite križa. Svetujejo, da se otroka vozi vsaj do 15. meseca obrnjenega nazaj, ker je tako za majhne najbolj varno. Potem ga lahko obrnete naprej in uporabljate do cca 4. leta starosti.
Nuna Prym ima tudi samodejni sistem SIP, ki otroku v avtosedežu v primeru bočnega trka zagotavlja dodatno zaščito v predelu glave, telesa in bokov. Lahko bi rekla, da raste z otrokom, saj je na začetku čisto obložen, potem pa blazine samo odstranite in lahko imate za otročka, ko zraste. Predel, kjer je glava, se tudi dviguje gor in dol.
Meni je super tudi zato, ker ima magnetke na obeh straneh – in ko otroku odpneš pas, tega samo daš na magnetek in lahko potem enostavno in hitro otroka daš v avtosedež nazaj.
Mislim, da ne potrebujem posebej poudarjati, da je Nuna na splošno znana po vrhunskih materialih.
 
Najdete ga pri Malih Zakladih, kjer lahko vse neznižano kupujete 10% ceneje z mojo kodo: LARINSVET-10
 
Pozdravček in Larinega sveta ♡♡♡