Nega kože od rojstva naprej (tudi za atopijski dermatitis)

Nekaj časa nazaj ste izglasovali, da si želite vedeti, katero kozmetiko uporabljamo, zato sem se odločila napisati kar blog na to temo.  

Lan, moj najmlajši sin, je imel nekaj tednov nazaj blazno hudo reakcijo na koži in od takrat sem zelo zelo pozorna, kaj dajem na kožo.

Pa ne samo na kožo Lana, ampak tudi Taia in Maia.

Nekaj časa nazaj je na poličke trgovinice Mali Zakladi prišla nova kozmetika Naïf. Meni je najprej padla v oči embalaža in dejstvo, da je narejena iz bioplastike, katere glavna sestavina je sladkorni trst.

Ko pa sem izvedela, da je celotna linija primerna tudi za otročke, ki imajo zelo suho in občutljivo kožo, ter celo atopijski dermatitis ali ekcem, sem bila pa čisto navdušena.

Začela sem pri nekaj izdelkih, sedaj imamo pa skoraj celotno linijo.

Bom začela kar pri novorojenčku. Čisto iskreno manj je več, Ribodermin in oljček – lahko takega za v banjico ali pa takega za po kopanju. Oboje najdete med Naïf produkti.

 

Za fanta pa uporabljam čistilni gel za umivanje. Ker jima je pa blazno zabavno, da se umivata sama, sem vzela še peno za prhanje. No potem ne umivata samo sebe, ampak mažeta en drugega. Posledično pena zaide tudi v učke, ampak ni problema, ker popolnoma nič ne draži. Se pa seveda poskusimo izogibati temu, ampak to je tako veselje, da je kdaj neizogibno. 

Ko ju ne šamponiram, pa v banjico stisnem malo peneče kopeli ali pa olja za kopanje, katerega uporabljam tudi za Lana.

   

Tai je imel na sprednjem delu stegenc vedno neke pikice, kot neke mini mini mozoljčke in šele sedaj ugotavljam, da je bilo to mogoče od prejšnjega šampona.

Poleg peneče kopeli pa Naïf linija vsebuje še peneče kroglice. Zakaj se jim reče kroglice, ne vem, ker so kvadratne oblike. Jaz jo dam kar na pol in vsakemu polovico in potem opazujeta, kako izginja v vodi. Te kroglice so primerne tudi v primeru atopijskega dermatitisa, zato na vsake toliko dam Lanu polovičko v vodo.

Po kopanju Taia in Maia jih priložnostno namažem v losjonom za telo, ki najbolj možno diši! To je pa res boooožansko! Zelo lepo se maže in ne pušča mastnega občutka – govorim iz lastnih izkušenj hehe… Ja, tudi sama ga kdaj uporabim.

Če je koža kje bolj suha, kot na primer Taiova stegna ali pa obrazek, tam namažem pa kar z negovalno kremo, ki je prav primerna za take bolj suhe in občutljive predele.

Tai je skoraj brez pleničk, Mai in Lan jih pa še imata. Zato za njiju uporabljam tudi kremico za plenični predel. Odkar uporabljamo Bambo Nature pleničke, še nismo imeli vnete ritke, zato nimam izkušenj, kako deluje kremica na vneto ritko, ampak pravijo, da dejansko odpravlja tudi vnetje.

Pa še en izdelek, ki je samo od našega Maia, pa mamice občasno. Hranilni balzam brez spiranja za lažje česanje las. Ste me že prvič spraševale, če res deluje in lahko rečem, da RES deluje! Mai sicer nima veliko dolgih lask, ker imam samo za figico zgornji del daljše,… ampak zato pa mali princ obožuje mazanje vsega v lase. Takrat pa pride prav, ker na vsake nekaj ur mu glave ravno ne umivam. Jaz imam pa dolge, zelo goste lase in jih lepo razčešem po nanosu, pa še lepo diši.

Njihova linija ima tudi sončne kreme, katere smo preizkusili sedaj v toplicah, ko smo bili zunaj. Zelo lepo se mažejo, ne puščajo packastega občutka in po nanosu nisi čisto bel. So pa tudi vodoodporne.

Linija za odrasle vsebuje kremo za obraz in kremo za telo. Za otroške je pa ena za vse.

Če slučajno ne veste, oziroma niste nikoli pomislili, kakšno škodo delajo vse sončne kreme morskemu svetu, ko mi veselo čofotamo, je čas, da na to pomislite sedaj. Pri Naïf kremah pa za to ni strahu, ker so brez “sestavin”, ki so glavni onesnaževalci morja (brez oksibenzona, oktinoksata in mikroplastike – sem morala sedaj prav pogooglati, če slučajno katero zanima).

Danes sem bila v Malih Zakladih in sam kupila za prijateljice in njihove otročke za darila te kremice – to vam pove ogromno, če to kupujem za darilo.

Za piko na i imam pa še prijateljico, ki se zelo dobro spozna na vse te sestavine, ki so v raznih produktih in mi je dala že takoj na začetku zeleno luč.

Naïf linijo odlikuje naravna sestava in načelo, da so v kozmetiki izključno samo sestavine, ki jih koža resnično potrebuje. Kozmetika je za vse tipe kože, kot sem zgoraj že napisala – tudi za zelo občutljive ali tiste z atopijskih dermatitisom.

Danes sem v trgovinici videla, da imajo tudi nekaj izdelkov za nego trebuščka v času nosečnosti. Vsa kozmetika je brez glutena, brez alergenov, veganska, proizvedena brez krutosti do živali in ima okolju prijazno embalažo. Narejena je pa na Nizozemskem, oni so sploh znani po kvaliteti.

Tako, da ja, počasi prehajamo samo na Naïf kozmetiko, res sem presrečna, da je prišla v Slovenijo.

Pozdravček iz mojega sveta ♡♡♡