Vozički

Kateri voziček je res TOP?

Ne vem, če obstaja mama, ki ni naredila celih raziskav pred nakupom vozička.

Jaz sem jih! In to kar 3x!

Sicer sem za prvega in drugega fanta imela isti voziček, sem imela pa pri drugem ogledanega točno tega, katerega sem kupila pri tretjem! Nuna Demi Grow in po 3 mesecih uporabe sem še vedno istega mnenja, kot na začetku – voziček je top!

Moj prvi voziček je bil Mima Xari, ki je tudi super v drugačnih pogledih. Definitivno nam pa Nunin najbolj odgovarja.

Nuna Demi Grow voziček se lahko uporablja kot voziček za dvojčke. Jaz sicer nimam dvojčkov, imam pa zelo majhno razliko med fanti. Ko sem šla v trgovino gledati vozičke za dvojčke, ki imajo eno košaro/športni del na levi, drug na desni, sem takoj črtala s seznama. Ti vozički so mi bili čisto preširoki, za moj teren vozičkanja celo zelo nepraktični, zato sem iskala dalje. V trgovini Mali Zakladi sem naletela na Nuna Demi Grow in sem se takoj zaljubila. Edini minus mi je bil njegova teža, namreč za razliko od Mime, ki je kot perešček, je ta voziček bolj masiven. V trgovini ni bilo toliko prostora, da bi dejansko lahko naredila kakšen *krog* zato nisem dobila pravega občutka.

Denis je bil že ob prihodu v prvo trgovino proti nakupu novega, ker je rekel »če si prvega lahko vozila v Mimi, boš pa še drugega«. Ko sva v Malih Zakladih videla njegovo masivnost, je pa rekel »No vidiš res ne rabiš novega«. Okej, sem popustila, imeli bomo še naprej Mimo.

V času tretje nosečnosti sem pa res ugotovila, da nujno potrebujemo novega, pa ne zaradi tega, ker sem ženska (sej veš, o čem govorim haha), ampak zaradi tega, ker smo pričakovali zimskega otročka – decembrčka. Torej potrebujem voziček, ki nudi dobro zavetje, ki je primeren za vse terene in v katerem bom lahko vozila več kot enega otroka. Pa da ne bo pomote, še vedno vztrajam pri hoji, ampak, če sem sama z vsemi tremi, kdaj to enostavno ne gre.

V času »vozičkanja« drugega fanta sem vozičkala tudi z mamico, ki je imela ravno mojo izbrano Nuno. Ko sem ji povedala, da sem imela ogledanega tega in zaradi česa se nisem odločila za njega, mi je samo rekla »pelji ti mojega, jaz bom tvojega«. Jaz nisem mogla verjeti, čisto nekaj drugega, kot v trgovini. Makadam, trava, nobene panike, kot da voziš po asfaltu. Nič ne rečem, voziček je težji, bolj masiven, ampak to je po eni strani tudi plus. Takrat sem vedela, da bo  naš naslednji NUNA!

Sej nič ne rečem, tudi v Mimi bi sfurali, ampak jaz sem hotela vse bonitete, katere Nuna ima. Zdaj, ko jo imam, lahko vse to potrdim, bila je daleč najboljša odločitev, kar mi marsikaj olajša.

Kot sem že na začetku napisala, Nuna ima opcijo vožnje dveh otrok, pri nas kdaj pelje tudi tri (lol). Ko gremo na krajši sprehod, je Lan zgoraj, otroka hodita, ko se kateri zmatra gre v košaro spodaj. V kolikor gremo kam dlje ali pa sem z vsemi tremi sama, dam pa samo Lana v (košaro) spodaj in zgoraj športni del, v katerem je Mai. Vse to se lahko spreminja po dolgem in širokem, kaj je zgoraj, kaj je spodaj, seveda lahko vozimo tudi lupinico,….

Poleg tega ima voziček BLATNIKE! Vem, zdej se ene smejite, tudi jaz tega nisem gledala pri nakupu prvega vozička. Ko pa imaš že nekaj izkušenj, pa veš kaj gledati. Ko pada dež, ko je plundra, sedaj nisem več pošpricana in umazana.

Ogromna košara spodaj – NORO, sploh vam ne znam povedati, kako zelo sem pogrešala pri Mimi spodaj prostor, da sem naložila vso robo (iz trgovine, za plavanje, za izlet,…) sej nekaj prostora ima, ampak daleč od tega, kolikor ga ima Nuna. Poleg tega dobite zraven še nakupovalno košaro, ki jo enostavno namestite spodaj na voziček – so prav »hakelčki« in ko pripeljete domov, jo le preposto vzamete in ne potrebujete vrečke.

Naslednja stvar na vozičku je pa verjetno moja najljubša. Zavesice, senčnik oziroma sploh ne vem, kako se reče temu, zato bo najlažje, če kar pokažem na sliki. To je že v sklopu vozička in lupinice in je najboljša stvar na tem vozičku! Ni potrebe s seboj tovoriti marele za senčko. Ko piha veter jo enostavno spustiš, zatakneš na magnetke in imaš boljše zaveterje. In še meni osebno najbolj uporabno zato, da mimoidoči ne »kukajo« oziroma tlačijo glave k otroku, za katere jaz to ne želim, rečem le, da spančka in da se ga ne vidi. To je to 🙂 Pa naj me kdo grdo pogleda, ampak sploh sedaj v času korone se mi zdi to še toliko bolj pomembno. Skoraj pa bi pozabila napisati, da ima ta zavesica tudi UV zaščito.

Velike gume. To je eden izmed razlogov, da nisem bloga napisala takoj, ko sem rekla, da ga bom, ampak sem raje vse terene do dobra preizkusila. Priznam, da mivke še nisem. Sneg, plundra, gozdne poti, makedam in trava,… nobenega problema, voziček je res primeren za vse terene. Tukaj lahko pohvalim tudi Mimo za katero pravijo, da je izključno za mesto. No ni tako, sem tudi z njo vozičkala čez gozdove, travnike, makadame in celo na Kamenjaku, ko so drugi vozičke nosili, sem jaz dobesedno prišla čez vse korenine in skalovje.

Košara je res lepo oblazinjena, vse je pralno kar mi je zelo pomembno. Tukaj bi zopet izpostavila razliko med Mimo in Nuno. Nuna ima fiksno košaro, torej tako kot zgleda na vozičku, tako je tudi, ko jo položiš na tla. Mimina košara se pa posede, posledično moraš dati otroka ven. Vsi moji otroci so se in se še vedno zelo radi vozičkajo, skoraj vedno je vsak zaspal. Ko smo priši s sprehoda, sem morala Taia in Maia prelagati v gnezdece, posledično sta se velikokrat prebudila, Lana pa le s košaro prestavim v sobico in spančka naprej.

Košara ima notri tudi en manjši snemljivi žepek, kamor lahko shraniš najnujnejše stvari in jih imaš lahko ves čas pri sebi.

Športni del je primeren za vse letne čase, ob nakupu vozička dobite pa zraven še zimsko vrečo za športni del.

Ker se tiče sestavlanja vozička, lahko pohvalim, da je vse jasno razloženo in ga sestaviš zelo hitro. Edino težavo mi je delalo, kako zložim ogrodje. Vse sem probavala, ampak mi ni ratalo. Zato sem poiskala na youtubu posnetek, in videla, da je najbolj preprosto ever!

Prej sem omenila, da je voziček težji od prvega in bolj masiven. Kljub temu pa lahko brez problema v njem prevažam dva otroka + obešen previjalni nahrbtnik in z drugo roko držim še tretjega sinčka, torej enostavno se vozi tudi z eno roko!

Torej, če bi še enkrat izbirala, bi se zagotovo odločila enako – za Nuno Demi Grow, mislim, da s tem ne morete zgrešiti!

Pozdravček iz Larinega Sveta