Za lažji vdih, Tonimer

Želja mi je napisati kot nek “priročnik” za izdelke znamke Tonimer.

Sama sem jih prvič kupila pred prihodom prvega člana in sicer fiziološko v ampulah in »šprico« za nos.
Ko sem v trgovini spraševala kaj je v katerem izdelku, sem dobila odgovor, da je vse tam tam, da lahko vzamem katerega koli.
Do nedavnega pa sploh nisem vedela, da prodajajo tudi druge izdelke. Mene je najbolj navdušilo nosno pršilo Panthexyl. Zadnja leta sem postala bolj občutljiva in se takoj prehladim. To, da lahko diham in mi ni treba neprestano brisati nosa, je prava poezija.
 
Spodaj bom opisala – po domače in čim bolj na kratko, kateri izdelki so meni »must have« in kdaj se katerega uporablja.
Še predno pa začnem opisovati, bi samo razčistila dejstvo promocije in vam povedala, da to so izdelki, ki so v moji previjalni mizi že skoraj 3 leta in ne nekaj novega od včeraj.

Kot prvi izdelek bom predstavila meni osebno »mush have«, sploh za novorojenčke in otročke do 1. leta starosti.
 
FIZIOLOŠKA RAZTOPINA V AMPULAH – MONODOSE (modre barve)
Zakaj »must have« in zakaj ne kupiti kar tiste velike cca 0,5l?
Meni je bilo rečeno iz strani pediatra in patronažne sestre, da po 24h odprtja fiziološka ni več sterilna. Tako, da je bistveno lažje in ceneje kupovati v ampulah, ker porabimo zelo majhno količino tekočine. Jaz sem jo vedno uporabljala za popek, dokler ni bil čisto čist. Pri popku je zelo pomembno, da je vse popolnoma sterilno, ker, če pride do vnetja, ni dobro.
Uporabljala sem jo tudi pri Maiu pri vnetih učkah v kombinaciji z mojim mlekom. Tudi tukaj mora biti tekočina sterilna, ne moremo v oči kapljati postane fiziološke.
Tai je bil rojen Februarja, hitro je imel zabasan nosek. Super mi je bilo, ker sem z ampulco lahko videla koliko kapljic sem mu nakapljala v noska. Kasneje, ko sta bila pa oba večja, sem za noska uporabila več kapljic, nosek očistila in po temu našpricala še z Tonimer Panthexyl baby, ki ga bom opisala spodaj.

PANTHEXYL BABY (za otroka)
– primeren od rojstva naprej
 
PANTHEXYL (zase)
– primeren od 3. leta naprej
 
Namen obeh je zmanjševanje nabreklosti nosnih pot in spirati bakterije, s čimer prepreči, da bi se prehlad nadaljeval ali celo napredoval v vnetje srednjega ušesa. 
Po domače, naredi pot za lažje dihanje in odstranjuje dejavnike, ki povzročajo prehlad. Gre za izpopolnjen, bolj močen produkt, kot je to klasičen Tonimer. Tako, da ta dva priporočam v primeru, ko je hudo!
 


        

KLASIČNI TONIMER, BABY (rumene barve)
– od rojstva naprej
– ko težave niso tako hude, se pravi izcedek iz noska ni rumeno/zelene barve.
 

AMPULE FIZIOLOŠKE – AEROSOL (oranžne barve)
– za inhalacije (lahko za tiste doma pripravljene, lahko pa jo natočite tudi v inhalator in bo še bolj blagodejen občutek na dihala kot pa navadne ampule)
 
Mogoče se bo kateri izmed vas zdelo to samo kup neuporabnih proizvodov, ampak samo spomnite se kako je vam, ko imate zabasan nos in ne morate normalno dihati. Pa ste vi odrasli, kako je šele tako majhnim otročkom.
 
Če pa še katera ne ve – vsaka mamica dobi BREZPLAČNI baby paket, v tem paketu dobite tudi Tonimer (rumeni), torej fiziološko raztopino v pršilu. Še enkrat, ta paket vam pripada, tako, da če ga ne dobite, ko greste iz porodnišnice, jim kar recite. Meni so notri res luštne stvari.
 
 
KODA: LARA10 za 10% popust na strani www.pharmagea.com velja le še nekaj dni. Velja pa na čisto vse izdeke na strani.
 
Pozdravček iz mojega sveta ♡♡♡