Tašče, grozne !

TRKAM!!!!!

Pri meni to ne velja! Imam super taščo, mislim, da boljše ne bi mogla imeti – vem, da bo kar jokala, ko bo to brala hehe! No, tudi tast je super, ampak po navadi so bolj “grozne” tašče”.
Ko sem imela baby shower za Maia pri njih doma so moje punce prvič spoznale taščo in tasta, velika večina punc prav ni mogla verjeti, kako zelo dobro se razumemo. Lahko pa rečem, da na začetku ni bilo tako. Namreč Denis prihaja in zelo tople, družabne družine. Jaz pa nisem bila navajena stalnega objemanja, poljubljanja in klicanja, kako smo. Priznam, da sem prav zavijala z očmi, ko je Denis vsak dan poklical domov. Ko sem zanosila, sta bila Denisova starša presrečna. Helena, Denisova mama je redno preverjala, kako sem, to pomeni na dnevni bazi. Želela bi se družiti, pogovarjati itd,.. meni je bilo pa to prav neprijetno. Po tem, ko sem rodila, sta vse stalno želela vedeti, jaz pa sem Taia hotela le zase, še Denisu sem ga komaj dala. Tukaj se je pri meni začel odpor, mogoče tudi malo poporodne depresije,.. odpor do ljudi. Samo jaz in Tai, drugega ne rabim, vse bom sama. Ko sem izgorela, sem šele videla, da mi starša od Denisa ne želita nič slabega. Taka sta, tako izkazujeta ljubezen. Vedno, ko kaj potrebujem sta tukaj za nas. Za ljudi, ki jih imata rada, bosta naredila čisto vse.
Je pa res, da sem tudi jaz postala tip človeka, ki na glas pove stvari in ne drži v sebi. Torej, otrok bo SAM shodil, ne rabi rokice, ne rabi, da se ga vleče, ne ne ne. To je mogoče njim bilo malo čudno, včasih je bilo drugače. Zato smo se zmenili za kuhalnico. Otrok lahko drži kuhalnico, na drugi strani pa nekdo drug, ampak nikoli dlan ne sme biti višje od ramice. Vedno sta me upoštevala, celo do te meje, da ko je Denis nekaj naredil, ko smo rekli, da tega ne bomo delali, ga je Helena opozorila, da tega ne delamo tako. Res sta spoštovala vsako besedo, vsak način vzgoje, za katerega sva se odločila.

Cenim pa zelo, ko Helena pride do mene z nasvetom. Kljub temu, da ogromno preberem in vsak sam vidi, kako je z njegovim otrokom, pride zelo prav nasvet nekoga, ki je 2 otroka spravil že gor. Tega ne vzamem kot pametovanje ali pa vsiljevanje mnenja, ampak kot dobronamerno. Če mi ne ustreza, pa to takoj povem.

Ne bom pozabila, ko je Tai začel odražati svojo trmo. Ni hotel jesti, v stolu se mi je drl več kot 30min, ampak me ni ganilo. Rekel je, da je lačen, zdaj si pa izmišljuje. Že sem videla taščo zadaj (bili smo ravno na obisku) ki si misli, kako sem hudobna. No, ko je končno prispela prva žlica v usta in je videl, da je prav super, je zmazal dva krožnika. Po tem pride Helena do mene… jaz sem že slišala kaj mi bo rekla, ampak ni bilo tako… rekla mi je, da ne more verjeti, da sem vztrajala, bravo! Meni so se kar napolnile učke, bila sem prav ponosna in zelo hvaležna za to pohvalo.

Ko bom sama tašča, želim biti kot ona. Ne želim biti oseba, do katere bodo imeli strahospoštovanje, ampak želim biti topla, ljubeča, predvsem pa prijateljska.
Helena HVALA!

Pozdravček iz mojega sveta ♡♡♡