Skupno spanje (starost: 2,5 leti in 16 mesecev)

V stanovanju imamo prostor za 2 otroški sobici + spalnico. Kljub temu pa sva se odločila, da otroka pri tej starosti še ne potrebujeta svoje sobe, zato bosta ta čas še skupaj.

Nekaj časa nazaj sem se odločila, da je pravi čas, ampak se Denis ni strinjal z mano. Jaz sem se trudila, celo noči prebedela. Ko pa je Denis moral drugič vstati je raje vzel Maia h sebi in je bil mir. Čez nekaj časa sem tudi jaz obupala, ker ni fore, če se trudi samo en. Otroci ne glede na starost zelo dobro znajo izigravati. Sem pa povedala Denisu, da bo on tisti, ki bo – takrat, ko jih bova dala skupaj spati – tisti, ki bo bedel.

Seveda ni bilo tako, ker Denis kasneje sliši, da se otoka zbudita.
Začeli smo v ponedeljek. Najbolj grozno je bilo to, da je prejšnjo noč Tai spal prvič pri moji mami in mu je po dobrem letu brez dude ona dala dudo, ker ponoči ni mirno spal…. Okej, smo preživeli to skupno prvo noč, podobna primerjava s preživeli je prebedeli. Celo noč sem od Taia poslušala “duuuuudika mojaaa, kje je dudiiika”!??!?!?!? Tako sem bila že jezna, zoprna in tečna, da sem ga odnesla v kuhinjo, posedla na pult in pred njim razrezala to dudikoooo na 4 koščke.

On pa je vedel, da sedaj lahko dudo dobi pri Maiu, zato je vso noč premikal svojo posteljico do Maiove in plezal notri, da mu je vzel dudo. Posledično je zbudil Maia in bili smo na začetku.

Kar nekaj noči je trajalo, da je Tai pozabil to dudiko in tudi nehal hoditi v Maiovo posteljico. Je pa začel prihajati okoli 5h zjutraj v najino posteljo. Za enkrat to dovolim, priznam, da mi je prav luštno se stisniti in zaspati skupaj, ampak ne vem pa, kaj naj naredim, ko bo prišel dojenček..

No, gremo k uspavanju.
Ko sem nehala dojiti smo ju privadili, da zaspita sama. Se pravi: ga položim v posteljico, pokrijem, se malo pogovorimo in lahko noč.
Imamo pa obvezno rutino, katere se probamo maximalno držati.
Kopanje, večerja, spanje / Tai pa še risanka pred spanjem.

Maia jaz ali Denis odneseva v čisto temno sobo, prižgeva beli šum, ga položiva v posteljico, se malo pogovoriva, pohecava, stisne ninico, ga pokrijem in grem. Ko je Mai spal v posteljici ob meni, je bil OBSEDEN z mojo roko, CELO NOČ jo je stiskal, jaz pa polomljena,.. Ne znam povedati kako zelo sem vesela,  da je sprejel ninico ( btw – najbolj mehne in neuničljive ninice dobite pri Minimellows! Ne glede na kolikokrat jo boste oprali bo ostala enaka! Definitivno vredna vsakega eura.)

Ko Mai zaspi je na vrsti Tai. Pri njemu je večji problem pri uspavanju. Žejen, lačen, malo mleka, buba, zebe,….. ooooooooo mami, sam dihi, ne znoret! Potem, ko končno ni več lačen, žejen, ga nič več ne boli in je oblečen kot medvedek, se pa gospod začne pogovarjati, poje pesmice, o katerih čez dan ni ne duha ne sluha,.. Hvala bogu za beli šum, Maia po veliki večini Taiev solo pogovor ne zbudi. Ampak kljub temu prihaja 92028302x iz sobice.
Sedaj sem končno odkrila, kako ga obdržim v posteljici – rečem mu, da bom vzela Maia in bo on sam v sobici – “ne mami, piden, piden!!!!!” v večini primerov že samo grožnja zaleže, na vsake toliko pa že spet pride iz sobice, potem ga jaz odnesem nazaj v posteljo in vzamem deko od Maia in se delam, da je to Mai in da ga bom odnesla. Za enkrat je vedno zaleglo – upam, da traja.


Ponoči je bil Tai že dolgo brez flaške, Maiu sem jo začela dajati, ko sta šla s Taiom skupaj v sobico. Če se Tai zbudi in vidi, da dajem Maiu flasko, jo dam še njemu, ker sem mi ne zdi fer, da bi jo dala samo enemu. Mai ima že tako ali tako dudo, Tai pa ne, naj spije potem ta deci mleka. Ta deci mleka ga popelje med vse oblake in spi naprej kot bubica.

Je pa res, da smo zadnje dni ob lepem vremenu ogromno zunaj in se fanta zmatrata, tako, da po večini ne rabi ne en ne drug dodatnega uspavanja, ker samo padeta dol.

Oba pa hodita spati tudi čez dan, med 11:30-12:00 po juhici. Upam, da se celotna rutina ne poruši, ko bomo dobili dojenčka.

Pozdravček in Larinega sveta ♡♡♡