Inkontinenca, ti tudi?

Inkontinenca ali uhanjanje urina v času nosečnosti res ni redkost!
Se pa na žalost zelo malo govori o tem in mnoge mislijo, da so edine ter se tega sramujejo.

V času nosečnosti imamo občutek,da hodimo skos na wc, čudno a ne? 
Sploh ne, ker je to čista resnica in nekaj normalnega. V času nosečnosti delajo ledvice za 2, ker tudi plod v trebuščku izloča odpadne snovi. Tudi hormoni delajo v času nosečnosti čisto drugače, mišične stene so razrahljane, pritisk je večji in se velikokrat zgodi, da nosečnici malo uide.
To ni nič takega in nič zaskrbljujočega! V večini se po porodu uredi samo od sebe. Vsekakor pa boste k boljšem zadrževanju urina pripomogle z vajami materničnega dna.Naj pa opozorim, da je vsako nosečnost velikorat huje. Meni se je začelo že v prvi nosečnosti in tudi sedaj v tretje imam težave, vsak mesec je hujše. Sedaj sem dejansko na točki, da se pri kihanju moram ustaviti in skoncentrirati, da stisnem skupaj mišice. A bi se morala tega sramovati? Zakaj? Še enkrat drage nosečke, čisto normalno je in vse bo šlo nazaj tako kot mora biti!

Lahko povem še eno prigodo, kako sem posumila za Maia, da sem noseča. Bili smo na sprehodu in z Denisom nama je bilo malo dolgčas ter sva se nekaj hecala. Zaradi moje nerodnosti in neprevidnosti pa sem nenadoma pristala v grmovju in tako začela smejati, da mi je malo ušlo. To je bilo prvič od prvega poroda. Na ta način sem posumila, da sem mogoče noseča.


Vnetje v času nosečnosti:
Na srečo sama s tem nimam težav. Kljub temu pa preventivno uporabljam intimno peno z kislim pH za vsakodnevno umivanje. Nežno čisti in uravnava mikrobiološko floro. Super je za vse, noseče ali ne noseče. Bistveno manj agresivna kot ostale, ki sem jih sprobala.

Čitilna intimna pena – Vidermina prebiotic.
https://www.pharmagea.com
Ne smemo pozabiti, če slučajno pride v času nosečnosti do vnetja, je potrebno TAKOJ ukrepati, saj gre lahko naprej do ploda, posledic ne vem in niti ne želim vedeti,.. 
Povdarila bi tukaj še kopanje v času vnetja – velik NE ! Nikakor, nikoli, nikdar, samo stran od vode in sploh kakšnih toplic.

Pozdravček iz Larinega sveta ♡♡♡